Av: Martin Strand
Tirsdag 24.November 2015header

I helga var det tid for årets første og eneste Norges Cup i buldring i Bodø. Og tiden hadde kommet for meg til prøve å delta på min første NC. Noe jeg har hatt lyst til lenge, men aldri følt meg sterk nok til.
Hadde heller aldri prøvd meg på konkurranse bulders før så tok et parr turer til Klatreverket i Oslo for å trene. Første gangen fikk jeg så bank at jeg ble i tvil på og jeg hadde noe i en konkursjeger å gjøre. Men etter gang nummer to i Verket løsnet ting mere opp og følte jeg fikk sendt en del. Så var igrunn da jeg bestemte meg. Så dro rett hjem og snakket med Jimmy og Roar om muligheten for å dra oppover i regi av klubben. Og det hørtes greit ut. Så da var det bare å bestille fly og tog billett.
Så en stor takk til Grenland Klatreklubb og Klatresiden.no for å ha gjort dette mulig for meg!

På selve konkurranse dagen kjente jeg at jeg var veldig spent. Hadde jo aldri gjort dette før så alt var veldig nytt for meg. I kvalifiseringen hadde Herrene 8 bulder vi skulle sende. På vert bulder er det ett Sone tak og ett Topp tak. Det teller som «poeng» . jeg klarte 6Topp og 8Soner. Vi var i alt 23 Herrer så viste at det skulle være veldig hardt å komme seg til finale så hadde ikke helt trua på det. Men etter kvalifiseringen var ferdig så det slik ut:
Screenshot_2015-11-21-13-50-13

I kvalifiseringen så er det 6 stykker som går til finalen. Og som dere ser her klarte jeg det!
Når jeg så dette på nettet satt jeg å spiste kake og drakk kaffe i kiosken å regnet med at jeg var ferdig for dagen. Men så kom jeg jo til finale! Å det i min første deltagelse i NC. Ble veldig glad kjente jeg. men også veldig spent. Hadde jo tidligere sett på NC på steaming hjemme i fra før så viste jo litt hva det var. Men tanken på å gå et bulder som er fra 7B+ ish og oppover på 4 min var en syk tanke (I finalen er det 4 bulder der man har 4min. per bulder å løse det på).
Under denne NC finalen ble vi 8 stykker, da det var en utenlandsk deltager med som gjorde at han under meg fikk bli med. Men etter som nr. 7og 8 hadde lik poeng sum kom begge med.
Så etter å ha gått en tur i Bodø og spist litt var det inn på isolat. Der vi måtte sitte 3 timer å vente mens junior og eldre junior hadde sine finaler. Vi har ikke lov til å se på da noen av buldrene vi skal på er allerede skrudd opp. Rett før vi skal ut å ha finale før vi omvisning på vert bulder i 2min da vi kan snakke beta og kjenne på start takene. Etter det så må alle inn igjen og så ut en og en.
På første bulderet var jeg veldig nervøs å klarte ikke å få til starten en gang. Men så på bulder nr. 2 fikk jeg det bedre til. Og sikret meg sonen, kun jeg som klarte å få sone og Martin Mobråten som fikk både sone og topp på denne bulder’n. Så da forsvant alle nerver og jeg koste meg bare mellom resten av finalen. Bulder nr. 3 var det absolutt kuleste bulderet den dagen. Der man skulle ta en syk catch som skulle times over til et annet tak. Som var super kult. Fikk også sonen her men igjen topp.

vg
Bulder nr 3.

Bulder nr 4 var min største svakhet små små crimps!… Kom meg såvidt av bakken. Men alt i alt kom jeg på 7Plass. Og vil si meg fornøyd med det. Men er sulten på å forbedre den plasseringen! Så kommer til å prøve å delta på begge Norges cupene i buldring neste år. Og kanskje NM.

Resultat etter finale:
Screenshot_2015

I Norges cupen var det Kenneth Elvegård og Adam Pustelnik som var rute settere. Og de gjorde en vanvittig bra jobb. Og leverte suverene buldre på rekke.

Takk til:
Grenland klatreklubb og Klatresiden.no